Gå videre til hovedindholdet

Foråret byder på et lille opsving i danskernes forbrug

Nye tal fra Danmarks statistik viser de første tre måneder af 2014 har budt på en beskeden fremgang  på 0,3 pct. i detailsalget.

"Det er dog slet ikke nok til at tro på en ny forbrugsfest i dansk økonomi. Tværtimod vil de fleste danskere kun opleve en beskeden fremgang i rådighedsbeløbet i år. Og mange af dem kæmper stadig med en stor gæld. Derfor vil danskerne stadig have fokus på opsparing og nedbringelse af gæld," lyder det fra Tore Stramer fra Nykredit.

Privatøkonom, Lars Olsen, fra Danske Bank gør dog opmærksom på, at man skal have påsken i mente, når man kigger på de nyeste forbrugstal.
"Det er ikke imponerende, og det ligger også under det, man kan kalde normal vækst i forbruget. Men det er trods alt mere, end vi har været vant til i de senere år. Det er også årsagen til, at det går lidt bedre for dansk økonomi", lyder det fra Lars.

Der ses gennemsnitlig en stigning i danskernes privatforbrug, men det er i en svag størrelsesorden - nemlig 0,2 pct. pr. kvartal.

Ønsker du at høre mere om udviklingen, så læs her

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

virksomheder dragør

Vil du finde en virksomhed i Dragør? Hvis du ønsker at finde alle virksomheder i Dragør kan du tage et kig her! https://dragoer-erhverv.dk/virksomheder-vil-helst-bo-i-dragoer-kommune/ virksomheder dragør

viborg butik leje

Find Viborg butik leje på denne side og få startet din forretning https://www.lokaleportalen.dk/create-tenant-profile.aspx?subject=butikicity&city=Viborg viborg butik leje

erhvervs lokaler til udlejning

Er du på jagt efter erhvervs lokaler til udlejning kan du søge lige her! https://www.lokaleportalen.dk/create-tenant-profile.aspx?subject=erhvervslokaler erhvervs lokaler til udlejning